fbpx

Obstetrică

Nimic nu vă schimbă viaţa aşa ca o sarcină.
Oferim asistența medicală specializată pe perioada sarcinii, nașterii și lăuziei. 
#obstetrică cluj
sarcina icon

Supravegherea sarcinii

O îngrijire prenatală bună poate îmbunătăți semnificativ calitatea sarcinii.

Ideal, îngrijirea prenatală ar trebui să înceapă înainte că femeia să rămână gravidă printr-o consiliere preconceptionala ce cuprinde: determinarea riscurilor preconcepționale, a riscului genetic, determinarea imunizării la rubeolă, a prezenței infecției cu virus hepatic B, C, precum și efectuarea de hemoleucogramă, screening pentru sifilis, toxoplasmă, chlamydia, HIV.

Ținta îngrijirii prenatale o reprezintă monitorizarea fătului și a mamei , descoperirea sarcinilor cu risc crescut, precum și explicarea nevoilor nutriționale , restricții ale activității, rezolvarea neplăcerilor ce apar pe parcursul sarcinii – grețuri matinale, urinări frecvente, dureri lomboabdominale, constipație.
Consulatia prenatală începe printr-o anamneză, examen clinic general, analize laborator, examen obstetrical ce identifică factori de risc – anomalii vulvovaginale, tumori cervicale, uterine, anexiale.

Analize de laborator cuprind – hemoleucogramă, grup sangvin, Rh, glicemie, serologie HIV, sifilis, serologie TORCH – toxoplasmă, rubella, citomegalovirus, virus herpetic, sumar urină, urocultură, frotiu Babeș Papanicolau, culturi col- chlamydia, mycoplasma, ureaplasma.

Ecografia stabilește diagnosticul de sarcină precum și numărul de embrioni.
Medicul trebuie informat despre orice afecțiune cronică a gravidei precum diabet zaharat, astm bronșic, hipertensiune arterială, alergii, depresie etc precum și despre tratamentele urmate de gravidă întrucât, în unele cazuri, ar trebui să se schimbe sau să se renunțe la tratament, mai ales în cursul primului trimestru de sarcină pentry a reduce riscurile asupra fătului.

Pacientele trebuie sfătuite să renunțe la consumul de alcool sau fumat și încurajate să aibă un regim de viață și nutriție echilibrate. Acidul folic ar trebui administrat 3 luni înainte de concepție dar și până la 12 săptămâni de sarcină pentru a preveni dezvoltarea defectelor de tub neural.

Consultațiile prenatale cuprind examenul clinic al gravidei dar și determinări paraclinice.

Vizitele prenatale se efectuează lunar în primele 32 săptămâni, bilunar între 32 și 36 săptămâni și săptămânal de la 36 la 40 de săptămâni.

Examenul clinic cuprinde măsurarea greutății, tensiunii arteriale, măsurarea fundului uterin și a circumferinței abdominale și măsurarea BCF – bătăi cardiace fetale, a lichidului amniotic. După 36 săptămâni tușeul vaginal stabilește starea colului uterin, prezentația, pelvimetria internă.

Paraclinic, gravida va efectua analize de sânge și urină în fiecare trimestru al sarcinii, culturi din col pentru determinarea streptococului grup B la 36 săptămâni.

Examenul ecografic în sarcină începe prin depistarea sarcinii, viabilitatea embrionului, apoi intre 11- 13 săptămâni bitest – evaluarea riscului statistic de Sindromul Down, între 20- 22 săptămâni ecografia de depistare a malformatiiloe fetale, 30 – 32 săptămâni – evaluarea creșterii fetale, 36 săptămâni – evaluarea creșterii fetale , stabilirea prezentației și poziției fătului, starea placentei.
ecografie fetala icon

Teste în timpul sarcinii

O serie de teste de rutină se efectuează tuturor femeilor gravide în prima parte a sarcinii pentru evaluarea stării generale de sănătate.

Alte analize se recomandă în funcție de istoricul medical, anumiți factori de risc personali și familiali, sau că urmare a unor rezultate anormale ale unor teste anterioare. 

Alte investigații se fac pentru a verifica dacă fătul sau sarcina se dezvoltă normal. Este important să luați în considerare sfatul specialistului în vederea debutului sarcinii pentru a evita eventualele complicații.
ecografie fetala 2 icon

Ecografie de morfologie fetală 3D/4D

Cea mai sigură și non-invazivă metodă de monitorizare a fătului oferindu-vă imagini tridimensionale în timp real.

Cel mai potrivit moment pentru a face o ecografie 4D, este perioada cuprinsă între 24 și 34 de săptămâni de sarcină. Acest moment este ideal, deoarece copiii s-au dezvoltat destul de mult pentru a fi vizibili în detaliu (expresia feței, etc) și, în același timp, au destul spațiu pentru a se deplasa în uter, astfel fiind furnizate mai multe imagini. În tehnologia cu ultrasunete 4D (ecografie 4D), permite vizualizarea imaginii în trei dimensiuni – 3D, dar în timp real, timpul fiind a patra .

Ca la toate sistemele de ecografie, ecografia 4D poate fi folosită pentru a determina vârsta copilului, analiza sa de dezvoltare, se detectează orice probleme structurale ale uterului identificandu-se sarcinile multiple precum și orice anomalii în timpul sarcinii.

Aflați totul despre despre ecografia 3D/4D

Obstetrică cluj

Dr. Alin Butnaru

Medic primar obstetrică ginecologie
Program consultații
Marți 17:00-20:00 
Joi 17:00-20:00

Dr. Ciprian Hălmăgean

Medic primar obstetrică-ginecologie
Program consultații
Luni 16:00-19:00 
Miercuri 16:00-19:00
Vineri 16:00-19:00

Dr. Eli Szendrei

Medic specialist obstetrică-ginecologie


Program consultații
Joi 15:00-16:30 
doctor daisa delia ginecologie halmasan cluj

Dr. Daisa Delia

Medic specialist obstetrică-ginecologie
Program consultații
Luni 13:00 - 15:00
Marți 11:00 - 13:00
Miercuri 13:00 - 15:00
Joi 16:30 - 19:00
Vineri 10:00 - 12:00

Telefon: 0746 482 819

Dr. Petru Hălmăgean

Medic primar obstetrică-ginecologie
Program consultații
      Luni 16:00 - 19:00 
Miercuri 16:00 - 19:00
  Vineri 16:00-19:00
icon telefon

Solicită o programare

si împreună vom avea grijă de sănătatea ta pe termen lung.

Contact

Unde ne găsiți?

SEO & Marketing EWdigital | GDPR | Urmariti-ne!

phonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram