fbpx

Operații laparoscopice
Dr. Bogdan Amza

Echipa multidisciplinară pentru cele mai bune rezultate

Atunci când îți este pusă înainte varianta unei operații, totul sună dur și grav, îți vin imediat în minte zecile de complicații despre care ai mai auzit la alții. Ce ar fi dacă ți-am spune că intervențiile laparoscopice nu mai sunt deloc atât de traumatizante?

Că anumite probleme care au nevoie de o rezolvare, cum ar fi o hernie, o histerectomie sau extirparea unui chist ovarian ar putea fi mult mai ușor și rapid realizate și te vor scăpa de suferință?

Sau...poate nu știai că, în combaterea obezității, Gastric Sleeve este o măsură extrem de eficientă și se poate realiza tot cu o astfel de intervenție mult mai ușoară? La fel și în cazul desfundării trompelor uterine.

În cele ce urmează vei afla despre:

Avantajele laparoscopiei și revenirea la o viață normală în cel mai scurt timp posibil.
Ce trebuie să știi despre histerectomia laparoscopică
De ce să te operezi de chisturi ovariene?
Desfundare de trompe - intervenție laparoscopică
Operația laparoscopică a herniilor
Cum îți poate schimba viața operația de gastric sleeve?


Noi recomandăm alegerea laparoscopiei în toate circumstanțele în care este indicată, deoarece timpul de recuperare este mult mai scurt - ceea ce înseamnă că și durata cât vei sta în spital este mult mai mică. Asociază o rată mult redusă a complicațiilor postoperatorii, mai ales a infecțiilor atât de temute, ceea ce reprezintă un beneficiu major.

O astfel de intervenție îți va permite mobilizarea rapidă și reluarea precoce a activităților, prin urmare, nu trebuie să te mai gândești că vor fi săptămâni întregi în care nu ai voie să faci nimic - este deja istoric.

Dacă te gândești din punct de vedere estetic, află că inciziile sunt mult mai mici (cam 1 cm), vei rămâne cu niște cicatrici aproape de neobservat. Tocmai din acest motiv, durerile postoperatorii sunt suportabile, reduse, îți vei reveni extrem de repede după intervenție.

Te-ar putea interesa și:

Solicitați o programare
Cu noi sunteți
în siguranță!

0264 593 741
Spitalizare scurtă – de obicei pacienta merge acasă a două zi după operație
Pierdere de sânge extrem de mică, aproape nulă în timpul intervenției.
Majoritatea pacientelor se pot întoarce la locul de muncă dacă doresc și după 4-5 zile de la operație

1. Histerectomie laparoscopică

Echipa multidisciplinară formată din medic chirurg și ginecolog pentru cele mai bune rezultate

Poți avea indicație pentru histerectomia laparoscopică dacă te afli printre pacienții care suferă de:

 • dureri pelviene severe (legate sau nu de perioada menstruației), ce nu pot fi controlate prin alte metode
 • sângerări vaginale anormale, foarte abundente sau de durată lungă, necontrolate prin alte metode terapeutice
 • tumori benigne (leiomioame, fibroame uterine)
 • prolaps uterin
 • cancer de col uterin/ endometrial sau ca metodă de prevenție la persoane cu risc crescut
 • polipi uterini sau adenomioză/ hiperplazie endometrială

Te-ai regăsit în cele de mai sus? Atunci vino să stăm de vorbă despre opțiunile tale.

De ce să te operezi?

Dacă suferi de dureri pelviene cronice sau de sângerări neregulate, histerectomia reprezintă cea mai utilă procedură pentru a opri definitiv aceste simptome, îmbunătățind astfel major calitatea vieții, fără șansa de recurență. Sună bine, nu? În sfârșit poți scăpa de toate aceste simptome care ți-au afectat activitățile zilnice, cât ai clipi.

De asemenea, dacă, în urma testelor efectuate, se consideră un risc crescut de cancer uterin/ ovarian, fie este vorba despre un cancer deja instituit, histerectomia este salvatoare de viață, este terapia de primă intenție pentru creșterea supraviețuirii, dar și pentru scăderea riscului de dezvoltare a neoplaziei. Viața ta este cea mai importantă, iar noi suntem aici să îți oferim cele mai bune soluții, indiferent de problemele tale.

Cum se desfășoară operația?

Histerectomiile sunt de mai multe tipuri:

 • histerectomia totală, presupune îndepărtarea uterului și a cervix-ului, cu lăsarea ovarelor intacte
 • histerectomia supracervicală, prin care se îndepărtează doar partea superioară a uterului, fără cervix
 • histerectomia totală cu salpingo-ooforectomie bilaterală, în care se îndepărtează uterul în totalitate, împreună cu trompele uterine și ovarele
 • histerectomie radicală cu salpingo-ooforectomie, presupune, pe lângă procedura anterioară, îndepărtarea părții superioare a vaginului, alături de țesut înconjurător și ganglioni limfatici.

În această procedură, se efectuează 3 incizii mici la nivelul abdomenului, prin care se introduc laparoscopul și o cameră video pentru vizualizarea organelor interne.

Uneori, instrumentele pot fi introduse și la nivelul vaginului. Histerectomia se efectuează sub anestezie generală. Doar atât presupune să duci apoi o viață fără grija tuturor problemelor tale ginecologice. Vino la clinica Halmasan și îți vom prezenta tot ce vrei să știi despre această procedură, îți promitem că vei avea o experiență pe măsura așteptărilor tale exigente!

Posibilitatea efectuării unor tehnici chirurgicale minim invazive
conservatoare cu păstrarea funcției menstruale și reproductive a femeii
risc redus de aderențe postoperatorii
durere postoperatorie redusă

2. Operație laparoscopică de chisturi ovariene

Echipa multidisciplinară formată din medic chirurg și ginecolog pentru cele mai bune rezultate

Simptome

Să vedem dacă simți că simptomele de mai jos te caracterizează:

 • dureri pelviene, care pot fi continue, cu senzație de greutate, sau spontane, ascuțite și severe
 • senzație de balonare
 • menstruații abundente, neregulate, cu durate anormale
 • durere în timpul actului sexual
 • defecație dificilă
 • urinare frecventă

Ei bine, în acest caz, poate fi vorba despre un chist ovarian. Ce poți face? Laparoscopie! Simplă, eficientă, rapidă. Intervenția laparoscopică pentru chisturi ovarian este recomandată atunci când sunt simptomatice (pacienta prezintă dureri pelviene) și nu se remit cu timpul, sau atunci când sunt mari 6-8 cm) și prezintă suspiciune de malignitate.

De ce să te operezi de chisturi ovariene?

Știm că pare înfricoșător, dar foarte multe femei necesită, la un moment dat, o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist ovarian, atunci când produce dureri și disconfort. Nu ești niciodată singură în asta.

Laparoscopia este cel mai bun procedeu terapeutic pentru ameliorarea simptomelor. În majoritatea cazurilor, chisturile nu mai remit, prin urmare, intervenția este definitivă în rezolvarea problemelor asociate, crescând în mod considerabil calitatea vieții, îmbunătățind viața sexuală și capacitatea de activitate. Ce ai zice despre asta? E doar o decizie la un pas de tine, iar orice nelămurire o putem discuta împreună.

Când devin chisturile ovariene urgență medicală?

Există 2 situații în care chisturile ovariene pot deveni urgențe chirurgicale, ce necesită intervenție imediată:

 • ruptura de chist ovarian, ce dă o durere extrem de severă
 • torsiunea de ovar, din cauza unui chist cu dimensiuni mari, ce provoacă întoarcerea ovarului în jurul axului său, cu întreruperea fluxului sangvin către organ. Este o patologie extrem de dureroasă și poate duce la pierderea ovarului.

Chiar și aceste complicații se pot rezolva prin laparoscopie, ajutând la o recuperare mai rapidă, însă cazurile foarte severe necesită abordare clasică, deschisă.

Cum se desfășoară operația laparoscopica de chisturi ovariene?

Majoritatea chisturilor ovariene se îndepărtează prin laparoscopie, ce presupune efectuarea unor incizii abdominale mici (de aproximativ 1 cm), prin care se introduc instrumentele chirurgicale și camera video pentru vizualizarea organelor.

Prin aceleași incizii se scot și chisturile, apoi fiind realizate suturi cu fire resorbabile. Intervenția este scurtă și, de regulă, nu necesită internare peste noapte, vei pleca acasă în aceeași zi, iar timpul de recuperare e redus.

Nu mai aștepta, programează-te la clinica Halmasan din Cluj-Napoca pentru a scăpa de grija chistului ovarian. Meriți o viață fără griji și dureri, iar medicii noștri îți sunt alături în orice clipă pentru ca tu să te simți confortabil.

este procedura care poate rezolva una din cele mai frecvente cauze ale infertilității feminine

3. Operație laparoscopică de desfundare a trompelor uterine

Echipa multidisciplinară formată din medic chirurg și ginecolog pentru cele mai bune rezultate

Știm că, pentru tine, e greu să auzi că ai o problemă care te împiedică să rămâi însărcinată, iar toate încercările sunt fără succes. Ai primit diagnosticul de trompe uterine înfundate (obstrucție tubară) și ai simțit că se prăbușește lumea, mai ales că implică și o intervenție chirurgicală.

Vrem să îți explicăm că este o patologie destul de frecventă printre femei, iar cauzele sunt multiple: infecții cu transmitere sexuală, infecții uterine, endometrioza, steriletul, afecțiuni netratate, sarcini ectopice etc. Cu toate acestea, nu e un diagnostic definitiv, și poate fi corectată minim-invaziv, laparoscopic.
Rămâi cu noi în continuare să afli de ce te sfătuim să alegi cu încredere această procedură.

De ce să te operezi?

Dacă nu ai alte probleme de fertilitate, iar obstrucția tubară este singura problemă care stă în calea aducerii pe lume a unui bebeluș, este timpul să iei serios în considerare opțiunea intervenției chirurgicale. Rata de succes este importantă, peste 60% dintre intervenții, prin urmare ai șanse extrem de mari ca în urma acestei proceduri, să scapi de grija infertilității și să vă faceți planuri pentru întemeierea familiei, fiindcă astfel vei putea rămâne însărcinată pe cale naturală fără probleme și vei da naștere unui bebeluș perfect sănătos.

Dacă leziunile la nivelul trompelor ar fi foarte mari, necesitând extirparea unei zone largi de trompă uterină, va fi recomandată fertilizarea in vitro.
Vino să facem investigațiile necesare pentru a vedea despre ce este vorba și pentru a ne pregăti pentru operație- vino cu încredere, optimistă, noi vom face tot ce putem pentru a îți asigura cele mai bune șanse de reușită și a îți îndeplini visul.

Cum se desfășoară operația?

Vei rămâne internată pentru câteva zile, iar operația poate avea diferite abordări, în funcție de necesități. Orice procedură ar fi aleasă de către medic, inciziile vor fi minime (necesare doar pentru introducerea instrumentelor), se va realiza sub anestezie generală, iar durerile vor fi foarte reduse. Recuperarea durează de la câteva zile la 2-3 săptămâni, variabil în funcție de complexitatea procedurii și de toleranța ta.

pierderea a până la 90% din excesul de greutate
ameliorarea, până la vindecare, a afecțiunilor asociate obezității
ameliorarea, până la vindecare, a hipertensiunii arteriale

4. Gastric Sleeve sau operația de micșorare a stomacului

Te străduiești din greu de ani întregi să slăbești și nu ai reușit. Diete peste diete, mers la sală, și, cu toate astea, nu dau rezultatele dorite, sau, și dacă slăbești câteva kg, pui și mai multe înapoi. E timpul pentru o soluție radicală, iar clinica Halmasan are posibilitatea să te ajute. Gastric Sleeve (gastrectomia longitudinală) este o metodă extrem de eficientă, care promite rezultate semnificative pe termen lung, ajutându-te să combați, în sfârșit, obezitatea.

De ce să te operezi?

Știi că obezitatea, dincolo de aspectul fizic, de încrederea în tine și calitatea vieții, te predispune la multiple boli, cele mai importante aparținând sindromului metabolic: diabet zaharat de tip 2, hipertensiune, dar și insuficiență cardiacă, insuficiență venoasă sau apnee în somn? Dacă decizi să faci această schimbare majoră în viața ta, va avea un răsunet semnificativ asupra stării generale de sănătate, de aceea noi te susținem în urmarea unui stil de viață sănătos și a îmbunătățirilor pe toate planurile, ce vor veni odată cu ea.

Obezitatea este o boală pentru care acum ai o variantă sigură și eficientă de a o combate, de ce să nu faci acest pas? Programează-te acum și schimbă-ți viața! Ai șansa să pierzi 50-70% din surplusul ponderal în primul an de la operație.

Ce este Gastric Sleeve?

Gastrectomia longitudinală presupune îndepărtarea unei porțiuni a stomacului, producând astfel restricționarea alimentației. Este cea mai nouă metodă în combaterea obezității, cu rezultate spectaculoase pe termen scurt și lung și se realizează laparoscopic, minim invaziv, ușor de suportat pentru tine. Clinica Halmasan din Cluj-Napoca îți pune la dispoziție efectuarea acestei proceduri la cele mai înalte standarde, dr. Bogdan Amza având o experiență deosebită în acest domeniu.

risc de infecții postoperatorii diminuat
durata de spitalizare redusă
reinserție socio-profesională mai rapidă

5. Operație laparoscopică pentru hernie

Herniile pot fi de mai multe tipuri, în funcție de care variază și simptomele. Cele mai comune sunt:

 • hernia epigastrică, apărând ca o proeminență deasupra ombilicului.
 • hernia ombilicală, mai frecventă la copii.
 • hernia femurală și hernia inghinală, printre cele mai frecvente.
 • hernia sportivului, ce presupune ruptura mușchilor, tendoanelor sau ligamentelor din abdomenul inferior.

Simptomele sunt, în general, durerea, disconfortul, crampele locale și poți simți o proeminență în zona afectată.

Dacă te numeri printre pacienții cu astfel de patologii și ai indicație de intervenție chirurgicală, este timpul să te gândești la procedurile la cele mai înalte standarde pentru rezolvarea problemei tale.

De ce să te operezi?

Nu există niciun alt tratament, decât cel chirurgical, pentru cura herniei de orice tip, iar remisiunea spontană este extrem de rară. Este important să știi că o hernie incipientă, necomplicată, este mult mai ușor de tratat, nu necesită internare, riscul de complicații este minim, de aceea noi recomandăm să te îndrepți spre rezolvarea herniei cât mai repede, pentru a evita complicarea acesteia.

Prin chirurgia laparoscopică, herniile sunt vindecate cu succes, iar tehnicile sunt extrem de avansate. Nu mai amâna îmbunătățirea calității vieții tale, ameliorarea durerii și recuperarea activității fizice!

Cum se desfășoară operația laparoscopica a herniilor?

Așa cum am menționat, dacă hernia este necomplicată, procedura se poate realiza în ambulator și vei pleca acasa la 24 de ore postoperator sau chiar în ziua respectivă (depinde și de tipul herniei). Procedura se face laparoscopic, minim invaziv, cu incizii mici, care lasă cicatrici nesemnificative, iar recuperarea este rapidă. Te așteptăm la o consultație pentru a stabili împreună cea mai bună cale de tratament!

Dacă alegi clinica Halmasan din Cluj-Napoca pentru chirurgia laparoscopică a herniilor, ești pe mâini extrem de bune, Dr. Bogdan Amza dovedind, de-a lungul timpului, profesionalism și excelență în practicarea meseriei sale.

Grija față de pacient și față de confortul acestuia sunt cele mai importante valori, alături de empatie și de încrederea pe care o oferă în rezultatele procedurilor pe care le efectuează. Te vei simți relaxat, optimist, respectat și susținut pe tot parcursul tratamentului.

Nu ezita! E timpul să îți îmbunătățești sănătatea și viața la cele mai înalte standarde, te așteptăm să apelezi la clinica noastră pentru a alege să ai grijă de tine!

De ce noi?

Dacă alegi clinica Halmasan din Cluj-Napoca pentru chirurgia laparoscopică, ești pe mâini extrem de bune, Dr. Bogdan Amza dovedind, de-a lungul timpului, profesionalism și excelență în practicarea meseriei sale.

Grija față de pacient și față de confortul acestuia sunt cele mai importante valori, alături de empatie și de încrederea pe care o oferă în rezultatele procedurilor pe care le efectuează. Te vei simți relaxat, optimist, respectat și susținut pe tot parcursul tratamentului.

Nu ezita! E timpul să îți îmbunătățești sănătatea și viața la cele mai înalte standarde, te așteptăm să apelezi la clinica noastră pentru a alege să ai grijă de tine!

Centrul Medical Halmasan
Str. Cardinal I. Hossu nr. 57
Cluj-Napoca

#operatii laparoscopice cluj
Dr. Bogdan Amza
Dr. Bogdan Amza
Medic primar chirurgie generală laparoscopică și clasică
Supraspecializare chirurgie oncologică
Doctorand în chirurgie endocrinologică

Unde ne găsiți?

SEO & Marketing EWdigital | GDPR | Urmariti-ne!

phonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram