fbpx

Calendar menstrual

Pentru că are multiple beneficii, ne-am hotărât să aprofundăm un subiect delicat și sensibil în același timp - calendarul mestrual. Deși pare o *unealtă* veche, acest calendar are multiple beneficii, chiar în era modernă.

Ce este un calendar menstrual?

Este de fapt un mod de a-ți monitoriza menstruația. Astfel, dacă ai un ciclu regulat vei ști cu exactitate când va fi următoarea ta menstruație. Dacă ciclul este neregulat sau există probleme de natură ginecologică, acest calendar menstrual se poate să nu te ajute foarte mult.

Citeste si: Desfundarea trompelor uterine prin intervenție chirurgicală laparoscopică

Dacă dorești să râmâi însărcinată, această metodă te va ajuta foarte mult deoarece vei ști cu exactitate datele când vei fi fertilă, data următoarei menstruații, etc.

Cu ce mă ajută calendarul menstrual? Beneficii multiple - calcule simple

Vei fi mai ordonată în ceea ce privește viața ta intimă, deoarece vei ști exact ceea ce se petrece cu tine.

Deasemenea în cazul în care dorești un copil, ai la dispoziție doar câteva zile în care ești fertilă, date pe care le vei calcula cu ajutorul acestui calendar mestrual.

Dacă dorești însă să previi o posibilă sarcină nedorită, poți să utilizezi și acestă metodă care îți va fi de mare folos.

Recomandarea noastră este să folosești totuși o metodă de contracepție și să ai vizite regulate la medicul ginecolog.

Afla totul despre prima vizită la ginecolog în calitate de viitoare mămică – cât de importantă este și de ce?

Cum funcționează un calendar menstrual?

Poți folosi un calendar obișnuit sau să-ți instalezi pe telefon această aplicație.Vei vedea că există o multitudine de aplicații foarte prietenoase, ușor de folosit care îți vor aduce un plus de comfort în viața ta.

Asta...cu condiția ca tu să faci un minim efort și să-ți notezi data la care îți vine menstruația în fiecare lună.

Aceste date sunt foarte importante, iar cu ajutorul aplicațiilor mobile vei ști cu exactitate perioadele fertile precum și o evidență a ovulației.

Sigur, dacă nu ești prietenă cu tehnologia, poți folosi un calendar obișnuit de buzunar sau chiar o agendă.

Calendarul menstrual îți va oferi informații prețioase despre tine, deoarece fiecare femeie este unică.

Astfel vei înțelege care este durata unui ciclu menstrual, știind că media este de 28 de zile între menstre, ca să fie considerată normală.

Așadar vei deține informații foarte importante  despre tine și îți vei cunoaște mai bine corpul, inclusiv stările tale emoționale.

Specialiștii ne spun că perioada fertilă a femeii este de aproximativ 6 zile ( 5 zile în care ești la ovulație și o zi care precede ovulației).

Așadar vei afla cu exactitate acele zile și vei fi mai vigilentă în cazul în care nu dorești să te *trezești* cu o sarcină nedorită.

Ciclul mestrual dă și el informații importante și nu e cazul să le ignori.

Astfel, o durată de peste 5 zile a menstrei, flux mare de sânge pierdut, slăbiciune și dureri mari-toate aceste simptome trebuie să îți dea de gândit și să conștientizezi faptul că există o problemă de sănătate și că este cazul să mergi la un consult de rutină.

Dacă însă ai calendarul mestrual actualizat, acesta este un lucru de mare importanță, mai ales atunci când îți programezi vizita la ginecolog.Una din primele întrebări pe care le va pune medicul este *data ultimului ciclu menstrual?*

Aici te va ajuta calculatorul mestrual, care-ți va spune cu exactatate, în cazul în care ai uitat momentan, acest aspect.

Acum luăm o foaie și un pix și suntem gata sa calculăm.

Din cea mai mică durată, întotdeauna scădem 18 zile.

De exemplu: dacă pe parcursul celor 3 luni de monitorizat menstruațiile, cel mai mic interval de zile a fost de 27 de zile, scăzând 18, ajungem în a 9-a (noua) zi după ce v-a venit menstruația. Din cel mai lung interval de timp, scădem întotdeauna 11.

Exemplu: dacă distanța dintre menstruațiile dvs. a fost cea mai mare de 31 de zile, scădem 11 și ajungem în a 20-a (douăzecea) zi de când v-a venit ciclul.

Folosind aceste exemple, delimitam fazele:

  • perioada infertilă: din prima zi de menstruație până în ziua a 8-a;
  • faza de fertilitate crescută: între ziua a 9-a și ziua 20;
  • a doua perioada infertilă: din ziua 21 până începe următorul ciclu.

Daca ciclurile tale sunt neregulate, perioadele de fertilitate vor fi mai lungi ! Acesta este calculul pe care îl putem face fiecare dintre noi sau mai simplu, folosind aplicația noastră.

 

Unde ne găsiți?

SEO & Marketing EWdigital | GDPR | Urmariti-ne!

phonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram