fbpx
hello world!

Cum se poate reface himenul cu ajutorul himenoplastiei

Din acest articol vei afla:

Procedurile de reconstrucție la nivelul aparatului genital sunt multiple. Printre acestea se numără: operatia de  himenoplastie (refacerea virginitatii), labiopastia, remodelarea muntelui Venus prin metode chirurgicale sau prin liposucţie, vaginoplastie, injectări de grăsime.

Chirurgia estetică intimă feminină este un domeniu nou, dar cu mare căutare și în continuă creştere, care implică o varietate de proceduri menite să îmbunătăţească viața pacientelor.

Toate aceste proceduri sunt personalizate  sau combinate cu cele de medicină regenerativă, bazate pe injectările de grăsime care au ca scop îmbunătățirea aspectului și redarea încrederii în propria persoană precum și îmbunătăţirea vieţii sexuale.

Ce este himenoplastia?

Himenoplastia este o procedura realizată pentru a reface himenul rupt. In multe culturi himenul este un simbol al purității și castității iar din punct de vedere știintific aceasta membrană subtire are rolul de a proteja vaginul de infecții. Deși acesta este un simbol al virginitatii, se poate rupe din diverse motive precum alergatul, săritul sau alte activități sportive intense. De asemenea, unele femei se nasc fără aceasta membrană. Pentru a repara acest neajuns, medicina ne dă din nou o mână de ajutor.

Ce presupune procedura de himenoplastie?

Inițial aveți nevoie de o consultație informativă pentru a discuta cu medicul dumneavoastră procedura și asteptările în acest caz. Nu trebuie să vă sfiiți să puneți întrebări. Cu cât mai multe, cu atât mai bine…Ideal este să ieșiti de la cabinet cu răspunsuri și hotarată să mergeți mai departe. Medicul specialist va va furniza toate informatiile de care aveti nevoie, împreună cu instrucțiunile pre-operatorii de care trebuie să tineți cont.

Cum se realizează reconstrucția himenului?

Există mai multe tehnici, printre care:

 • Tehnica simplă. Adică există fragmente din himen care pot fi suturate împreună. Vi se va administra un anestezic local sau general pentru a preveni durerea si disconfortul. Chirurgul estetician va coase părtile rupte cu fire care se vor absorbi singure. Procedură dureaza între 30 – 40 minute și nu este nevoie de internare pentru aceasta.
 • Tehnica Alloplant. Se recurge la aceasta atunci cand nu există fragmente de membrană. Medicul chirurg va introduce un material bio în vagin, care va ține loc de membrană. Aceasta procedură durează pâna la 2 ore și este nevoie de anestezie locală pentru aceasta.
 • Reconstrucția himenului. Cu aceasta tehnică chirurgul va reconstui himenul folosind țesut din peretți vaginului.Aceasta tehnică presupune abstinență sexuală cel puțin 3 luni .

Refacerea virginitatii..himenul se poate reface

In general femeile care apeleaza la o astfel de procedură, o fac din motive religioase,culturale sau psihologice.Unele paciente doresc refacerea acestei membrane înainte de căsătorie, altele datorită ruperii himenului în urma unor activități sportive, solicitante sau chiar în urma unor traume.

Cele mai in măsurăpentru a lua o astfel de decizie sunt:

 • Femeile cărora li s-a rupt himenul datorită activității sexuale sau a altor activităti și doresc un nou început al vieții sexuale.
 • Persoanele de sex feminin care au sub 18 ani;
 • In general, orice femeie care este clinic sănătoasă.

Inainte de a apela la această procedură este nevoie de un consult ginecologic pentru a determina dacă himenul dumneavoastră poate sau nu să fie reconstruit.

Ce presupune operatia de himenoplastie?

Această procedură presupune abstinenţă de la actul sexual timp de minim 4 săptămâni. Controalele se fac la o săptămână şi la o lună. Zona trebuie dezinfectată zilnic și tratată cu o cremă cu antibiotic sau antiseptic local. Se recomandă să nu se poarte lenjerie intimă strâmtă, ci una lejeră care să nu creeze disconfort pentru ţesuturi. Procedura este simplă, chirurgia se realizează  în câteva ore, pacienta externându-se în acea zi,  putând astfel să îşi reia activitatea zilnică după 3 sau 4 zile, fără a face efort prelungit (alergat, înot, bicicletă, călărit) timp de minim 2 săptămâni.

In cât timp mă refac dupa operatia de himenoplastie?

Refacerea himenală  dupa operatia de himenoplastie se poate realiza în 2 feluri. In primul caz, dacă fragmentele himenului există, atunci acestea pot fi cusute la loc.

A doua opțiune necesită reconstrucția acestei membrane cu țesut vaginal propriu. Pentru a beneficia de reconstructia himenului, puteti apela și la îngustarea pereților vaginali. Aceasta procedură va repara himenul, iar cu primul raport sexual  veți experimenta sângerare și discomfort odată ce acesta se va rupe din nou.

Cum aleg medicul în cazul unei operatii de himenoplastie?

Himenoplastia este o procedura sigură, însa este important să alegeți doctorul potrivit,mai ales că  această intervenție vizează o zona intimă a corpului dumneavoastră.

Alegeți un chirurg care are deja experiență cu aceasta procedură și vă poate consilia și explica în același timp care sunt pașii și ce trebuie să știti despre această operație. Si nu în ultimul rând încrederea pe care o acordați medicului este foarte importantă. Până la urmă, el este cel care vă ajută în acest caz și este important să aibe sprijinul dumeavoastră în totalitate.

Este potrivită himenoplastia pentru mine?

Da. Dar aici vorbim de cazurile în care ești perfect sănătoasă. Dacă suferi de o boală  venerică sau de un cancer, această procedură nu este pentru tine.

Care sunt efectele secundare in cazul operatiei de himenoplastie?

Aceste efecte sunt de scurtă durată și pot fi tolerate foarte ușor. Ele pot fi:

 • Inflamație, durere și învinețire post-operatorie;
 • Hematoame și sângerare;
 • Decolorarea himenului;
 • Amorțirea zonei.

Acestea însă sunt efecte secundare minore,care durează un timp limitat, iar echipa medicală va avea grijă sa le evite si să reducă discomfortul dumneavoastră.

Recomandări după operația de himenoplastie

Medicul vă va recomanda să:

 • Păstrați zona curată
 • O serie de antibiotice pentru a preveni o eventuala infectie;
 • Aplicati comprese calde sau pungi de gheață pentru a reduce durerea și inflamația;
 • Vă spălați numai după 2-3 zile de la intervenție;
 • Să faceți o pauză sexuală de 8 săptămâni .

Recuperearea dupa operatia de himenoplastie dureaza între 4 –6   săptămani.

Activitățile fizice trebuie să fie moderate mai ales în perioada de recuperare.

Esti pregătită să-ți recapeți încrederea în tine și în sexualitatea ta? Te așteptăm, cu drag la clinica Halmasan.

Himenoplastie Cluj, Centrul Medical Halmasan, Str. Iuliu Hossu 57, Cluj-Napoca, 0264593741.

icon telefon

Solicită o programare

si împreună vom avea grijă de sănătatea ta pe termen lung.

Contact

Unde ne gasiti?

Adresa

Str. Cardinal I. Hossu 57 Cluj-Napoca, 400029
Luni – Vineri 09:00 – 19:00, Sâmbătă 09:00 – 13:00

Copyright © 2022 Centrul Medical Halmasan | SEO & Marketing EWdigital | GDPR

apartmentphoneplus-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram