fbpx
hello world!

Scleroterapia, metoda prin care scapi, rapid și nedureros de varice

Din acest articol vei afla:

Varicele constituie o problemă medicală ce apare atunci când venele se extind, se dilată şi se umplu cu sânge. În general, ele apar pe zona inferioară a picioarelor, au o culoare alb-violet sau roşie și, din nefericire, în majoritatea cazurilor, sunt dureroase. Scleroterapia este indicată în tratarea venelor dilatate, cu un diametru de cel puțin 4 mm, a  venelor superficiale, cu diametru mai mic de 4 mm, și a venelor subțiri, aflate chiar sub piele.

Care sunt simptomele varicelor

Primele simptome sunt de picioare grele şi glezne umflate, dar pot apărea dureri sau cârcei la picioare, mai ales noaptea. Apariția simptomelor constituie un semn că supapele din vene sunt deteriorate şi devine dificil ca sângele să se deplaseze în sus spre inimă împotriva gravitaţiei.

Venele au valve cu sens unic care împiedică curgerea sângelui înapoi, iar când funcționarea acestora nu este optimă, sângele începe să se colecteze în vene și acestea devin albăstrui-violet și vizibile sub piele.

Care sunt cauzele apariției varicelor

  • Sarcina;
  • Menopauza;
  • Vârsta peste 50 de ani;
  • Statul în picioare pentru perioade lungi de timp;
  • Obezitate;
  • Istoric familial de vene varicoase.

Tratamentul varicelor

În urma unei ecografii, medicul stabilește, exact, ce diametru au venele afectate și dacă este modificat fluxul sanguin, elemente  importante în stabilirea metodei de tratament.

Scleroterapia este o metodă facilă de eliminare a varicelor

Aceasta constă în injectarea, ghidată ecografic, a agentulului sclerozant. În majoritatea cazurilor, procedura trebuie repetată de 2-3 ori pentru a elimina complet varicele, dar acest lucru se stabilește în funcție de caz și ține de diametrul și dimensiunea venelor dilatate. Ședințele de scelroterapie se recomandă la circa o lună interval de pauză între ele.

După ședințele de tratament se recomandă purtarea unui ciorap compresiv. Metoda este neinvazivă, nedureroasă și nu necesită internare, pacientul putând părăsi clinica imediat după terminarea procedurii, fără a i se recomanda restricții de mișcare.

Scleroterapia cu laser sau radiofrecvență se aplică după același principiu ca și cea prin injectare, doar că vasul vizat este sclerozat cu ajutorul energiei termice. În cazul scleroterapiei cu laser se practică anestezia, spre deosebire de scleroterapie prin injectare, care nu necesită anestezie.

Imediat după scleroterapie poate apare o ușoară inflamație a zonei, însoțită, sau nu, de senzația de mâncare sau crampe musculare. De asemenea, se poate modifica puțin culoarea zonei, devenind maronie, ca urmarea vaselor sclerozate.

La câteva săptămâni, sau luni, după efectuarea procedurii se văd rezultatele finale, în funcție de dimensiunea și numărul vaselor de sânge tratate.https://www.youtube.com/embed/OzT4Uw10Y5c?feature=oembed

Centrul Medical Halmasan a fost înființat în 1992, la inițiativa domnului doctor Petru Halmagean, Medic Ginecolog, fiind cel de-al doilea cabinet privat din Cluj-Napoca.

Astăzi, la 28 de ani de la înființare, echipa medicală Halmasan se poate mândri cu cele mai frumoase rezultate, bucurandu-se de o paletă largă de servicii medicale cu ajutorul cărora peste 15.000 de pacienți au fost vindecați cu succes!

Tratament varice. Str. Cardinal I. Hossu, nr. 57, Cluj-Napoca. Telefon 0264593741, 0741230031. Programări rapide prin WhatsApp 0741230031.

icon telefon

Solicită o programare

si împreună vom avea grijă de sănătatea ta pe termen lung.

Contact

Unde ne gasiti?

Adresa

Str. Cardinal I. Hossu 57 Cluj-Napoca, 400029
Luni – Vineri 09:00 – 19:00, Sâmbătă 09:00 – 13:00

Copyright © 2022 Centrul Medical Halmasan | SEO & Marketing EWdigital | GDPR

apartmentphoneplus-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram