fbpx

Calculator ovulatie

Acest calculator ovulatie este foarte important, deoarece ne ajută să știm care este perioada fertilă în fiecare lună. Desigur știm că doar câteva zile sunt propice pentru a putea concepe un bebe, așadar fie că ne dorim o sarcină, fie că dorim să evităm una, acest calendar de ovulație este de mare ajutor pentru noi, femeile.

Pentru a ști cu exactitate acest lucru trebuie să îți monitorizezi ciclul menstrual și să notezi data primei zile când acesta apare.

Citeste si: Ecografia de morfologie fetală 3D/4D în timpul sarcinii – informații pentru viitoarele mămici

O perioadă optimă a ciclului menstrual  se consideră a fi un interval de 28 de zile. Insă fiecare femeie este unică, așadar zilele fertile sunt începând din ziua nr 14. Două zile înainte și două după sunt considerate a fi fertile, moment de care ar trebui să profiți, dacă dorești să fi mămică.

Insă dacă dorești să eviți acest lucru, folosește metode contraceptive sau cel puțin evită să faci sex neprotejat în aceste perioade.

 Ce ne oferă calculatorul de ovulație?

In primul rând ne oferă date importante privind momentul ovulației și o estimare a perioadei fertile. Insă ca orice instrument, acesta nu garantează reușita unei sarcini, deoarece aceasta depinde de o multitudine de factori și situații.

Despre acest subiect este indicat să discuți cu medicul ginecolog, care este cel mai în măsură să-ți dea sfaturi și să te consilieze pe toată perioada sarcinii.

Afla totul despre prima vizită la ginecolog în calitate de viitoare mămică – cât de importantă este și de ce?

Tot pe baza acestui calculator ovulație se poate concepe chiar și sexul copilului. Se spune că, dacă bebelușul îl dorim dorim de sex feminim, conceperea ar trebui să aibă loc înainte cu 2-4 zile înainte de ovulație, iar dacă dorim un băiețel fecundarea ar trebui să aibă loc  cu 12 ore înainte de ovulație, adică mult mai aproape.

Ovulele supraviețuiesc doar 12-24 de ore, iar procesul în sine nu durează foarte mult.

Calculatorul ovulație și sarcina

Calculatorul de ovulație ne ajută să știm aproape cu exactitate aceste perioade deoarece le putem estima. Studiile ne arată că rata de succes pentru a concepe un copil sunt mai ridicate cu două zile înainte de ovulație, asadar ne întoarcem din nou la calculatorul de ovulație pentru a cunoaște cu exactitate aceste două zile.

Afla ce este Ecografia transfontanelara: investigatie imagistica eficienta a creierului nou-nascutilor

Din păcate momentul ovulației durează doar foarte puțin, de aceea ideal este ca sperma să fi pătruns înainte cu ceva vreme în tubul uterin pentru a fertiliza oul. Tot pe baza acelorași studii cercetările ne arată că șansele ca ovulul să fie fecundat sunt...mai mici deoarece se pare  că lichidul seminal nu ajunge în timp util să fecundeze ovulul și astfel șansele ca să pierdem o sarcină sunt mari.

Calculator ovulatie

Unde ne găsiți?

SEO & Marketing EWdigital | GDPR | Urmariti-ne!

phonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram