fbpx

Calculator sarcină pe săptămâni

La ce ne ajută un calculator sarcină pe săptămâni si luni?

Acest calcul matematic ne ajută să știm cu aproximație data la care aducem copilul pe lume. Cum majoritatea sarcinilor durează 40 de săptămâni, este relativ simplist să avem această informație pentru a ne pregăti din timp și a cunoaște evoluția fătului.

Practic medicul ginecolog folosește această dată, calculând 40 de săptămâni de la data ultimei mestruații. De aceea este bine ca datele mestruațiilor să le notezi, deoarece atunci când mergi la medic, aceste informații sunt foarte importante.

Afla totul despre prima vizită la ginecolog în calitate de viitoare mămică – cât de importantă este și de ce?

Calculator sarcină pe săptămâni simplu și eficient

Poți calcula și tu, din confortul casei tale aceste date. Iată cum se procedează:
Luăm o dată aleatorie - 2 septembrie data ultimei mestruații. La acesta scădem 3 luni și obținem data de 2 iunie. Adăugăm încă 7 zile și ne uităm pe caledarul anului viitor. Data preconizată este 9 iunie, anul viitor, adică anul în care vei naște.

Calculatorul de sarcină este precis?

Răspunsul este pozitiv, atâta timp cât ciclul este unul regulat. In caz contrar, o dată estimativă vei avea prognozată de la medicul ginecolog pe baza unor analize și teste mai elaborate.

Există mai multe medode de a afla cu exactitate data la care voi naște?

Sigur. Aceste metode se bazează pe o serie de teste cum sunt ecografia, măsurarea fătului și evoluția acestuia, mișcările fetale, etc. Toate au ca rol monitorizarea sarcinii și supravegherea atentă a fătului.

Citeste si: Ecografia de morfologie fetală 3D/4D în timpul sarcinii – informații pentru viitoarele mămici

Când se consideră că e prima săptămâna de sarcină?

Prima săptămâna începe din prima zi a ultimei menstruații. Vârsta menstruală reprezintă numărul de săptămâni împlinite, pe baza unui termen de 40 de săptămâni de la ultima menstruație. Toți acești termeni îi veți regăsi, atunci când doriți să aprofundați acest subiect.

Vârsta gestională - reprezintă de fapt durata de timp (nr. de săptămâni), când se dezvoltă bebelușul în uter.
Nu uitați - un calculator sarcină pe săptămâni si luni este de fapt o estimare.

Asta înseamnă că bebelușul are ritmul lui unic de dezvoltare și fiecare copil este diferit. Cei mai mulți bebeluși se nasc înainte cu o săptămâna sau chiar două, dar acest lucru e firesc.Cum de altfel unii copii se nasc, mai târziu de 38 de săptămâni.

Afla ce este Ecografia transfontanelara: investigatie imagistica eficienta a creierului nou-nascutilor

Ce factori pot influiența data nașterii?

Rețineți că există o serie de factori care influențează data nașterii pe care ai obținut-o prin intermediul calculatorului de sarcină pe care îl regăsești mai jos. Insă dacă ai ciclu neregulat, ai rămas însărcinată prin fertilizare sau ai o sarcina multiplă, data nașterii poate să difere de ceea ce ai obținut prin acest calcul. In aceste cazuri aparte, consultă medicul specialist și întreabă care este data estimativă la care ar trebui să naști.

Un alt caz la care calculatorul de sarcină este imprecis este sarcina gemelară. Aici este posibil ca nașterea să aibă loc mai devreme decât în mod obișnuit. Dacă ai peste 40 de ani, exista un risc mai mare sa naști înainte de termen.

Mic îndrumar pentru viitoarele mamici

Respectă programul vizitelor medicale din timpul sarcinii, mănâncă sănătos, fă mișcare cât mai multă, mergi regulat la analize și respectă indicațiile medicului ca să evaluezi corect starea de sănătate pe care o ai, astfel încât să estimezi cât mai exact data nașterii și mai ales, bucură-te de această perioada unică!

Calculator sarcină pe săptămâni
icon telefon

Solicită o programare

si împreună vom avea grijă de sănătatea ta pe termen lung.

Contact

Unde ne găsiți?

Copyright © 2021 Centrul Medical Halmasan | Toate drepturile rezervate | GDPR

apartmentphone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram